Skip links
Amsterdammers komen voor elkaar op, dit zit in ons bloed

Amsterdammers: Help elkaar!

Amsterdammers komen voor elkaar op, dit zit in ons bloed

Nou rakkers, het is dan zo ver. Een op het eerste gezicht onschuldig griepje heeft ons allemaal wereldwijd in zijn greep. Wat iedereen van mijlenver zag aankomen is dan toch gebeurd. De overheid heeft logischerwijs lang gewacht met het nemen van drastische maatregelen met grote economische gevolgen, maar voelt zich nu dan toch genoodzaakt om in te grijpen. Het is niet onvoorstelbaar dat er nog heftigere maatregelen zullen volgen. Nu hoeven wij jullie niet uit te leggen dat het karakter van een stad en zijn inwoners niet wordt bepaald door zijn gedrag tijdens economische voorspoed maar juist door het gedrag in tijden van tegenspoed. Oftewel wanneer de pleuris uitbreekt. Dus bij deze een oproep aan alle Amsterdammers: Help elkaar!

Bejaarden

Uiteraard zijn de zwakkeren en kwetsbaren in dit soort tijden altijd als eerste de Sjaak. In China zijn bejaarden gewoon aan hun lot overgelaten, verhongerd in hun verzorgingstehuizen, in Italië krijgen ouderen ook niet meer de hulp die ze nodig hebben. Heb je bejaarden in je naaste omgeving? Het kan geen kwaad om even te vragen of ze wellicht wat hulp kunnen gebruiken. De economische klappen vallen nu in de horeca en de evenementenbranche. Vind je het eng om naar je favoriete koffietentje of broodjeszaak te gaan? Haal dan wat af, ze leven ongetwijfeld alle opgelegde voorzorgsmaatregelen van het RIVM na en ze kunnen jouw hulp nu meer dan ooit gebruiken. Of nog beter blijf gewoon lekker langs gaan en gebruik gewoon je gezonde verstand als het om besmettingsgevaar gaat, wel zo gezellig. Daarnaast zijn we allemaal jarenlang compleet uit onze plaat gegaan op de meest fantastisch leipe feestjes, die worden nu massaal afgelast met ongetwijfeld veel faillissementen en ontslagen tot gevolg. Heb je mensen in je omgeving die hierdoor worden getroffen? Kijk waar je kan helpen. Misschien kunnen ze wel helpen met het organiseren van een klein besloten feestje, weten wij veel, wees creatief. Hetzelfde geldt voor mensen die in de zorg werken en waarschijnlijk nu al dubbele uren moeten draaien. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Heldhaftig

We leven in een land waar de zaken vergeleken met andere plekken op de wereld gelukkig nog enigszins goed zijn geregeld, maar om in deze tijden naar de overheid kijken voor hulp is kinderlijk naïef. De geschiedenis was dat betreft voor vele van ons een harde leerschool en heeft ons in ieder geval één ding geleerd en dat is wanneer de nood echt aan de man is je veel meer hebt aan elkaar dan aan de overheid.

Dus Amsterdammers wees heldhaftig, vastberaden en barmhartig en help elkaar. Dan slaan wij Amsterdammers ons ook hier doorheen.

Leave a comment

This website uses cookies to improve your web experience.