Skip links
Edwin je positie is onhoudbaar geworden.

Ed, geef jij alle seizoenskaarthouders hun geld effe terug?

Edwin,

Er is afgelopen seizoen al genoeg over gezegd en geschreven, maar toch. Sinds jij Overmars wegstuurde zakte jij net zo vaak als het eerste elftal door het ijs. Misschien nog wel vaker. Gap, jij zakte zo vaak door het ijs dat je ballen inmiddels aan je bovenbeen zijn vastgevroren. Een kleine greep uit jouw lange rij van malversaties. De transferperiode was op z’n zachts gezegd een complete chaos, de nieuwe aankopen om te janken, de opvolger van Ten Hag een volslagen debiel, de eerste ronde in de Champions League ronduit traumatisch, en we eindigen voor het eerst sinds 2009 buiten de top-2.

Aanmodderen

Onze club bevond zich al vrij vroeg in het seizoen in een met geen pen te beschrijven zo’n grote crisis, maar jij was nagenoeg onzichtbaar. En als je dan bij hoge uitzondering toch eens besloot om onder je bureau vandaan te komen en je gezicht te laten zien, kwam je niet verder dan geneuzel als: “Euh, ja euh, ja euh goede vraag.” Je was niet alleen onzichtbaar het ontbrak je ook aan daadkracht. De extra lange winterstop was de perfecte gelegenheid om één van de slechtste trainers die Ajax ooit heeft gekend vriendelijk de deur te wijzen, maar dat deed je niet. Sterker nog, je gaf je zege aan een door dat Waterhoofd geregisseerd respectloos en oneervol vertrek van een groot Ajacied. Dezelfde coach die jij ook toestond om een ander clubicoon, die menig verdediger van wereldformaat had opgeleid, van de een op de andere dag op straat te zetten. Je liet iedereen maar aanmodderen en alles maar door etteren. Zo ook bij het aantrekken van een nieuwe Technisch Directeur. Je alles liet maar op z’n beloop of dwarsboomde de aanstelling van geschikte kandidaten. En ook nu laat je Heitinga weer onnodig lang in onwetendheid.

Vernedering

De 1-6 vernedering in eigen huis tegen Napoli was de perfecte gelegenheid geweest om naar voren te treden zoals dat een echt leider betaamt. Door diep door het stof te gaan tegenover de achterban. Door voor de camera te zeggen dat dit absoluut onaanvaardbaar is, dat jij er alles aan ging doen om ervoor te zorgen dat dit nooit meer ging gebeuren. Maar jij deed het er weer het zwijgen toe. Misschien heeft het met je grote oren te maken, dat je er zo’n hekel aan hebt om naar jezelf te moeten luisteren en dus maar zwijgt, maar in de rol als Algemeen Directeur van de mooiste club van de wereld is dat absoluut onaanvaardbaar.

Ach, weet je, we kunnen nog wel vijf kantjes volpennen over jouw blunders en mismanagement van het afgelopen seizoen, maar we nemen aan dat het kwartje inmiddels bij jou ook gevallen is, toch? Je positie is onhoudbaar geworden. Je was een waanzinnig goede keeper maar als TD ben je een onbenul en schiet je werkelijk waar op alle vlakken tekort. De schade die jij in korte tijd hebt aangericht is nu al bijna niet meer te overzien. Maar het is ons op onze beurt inmiddels ook pijnlijk duidelijk geworden dat jij een bord voor je kop hebt dat vele malen groter is dan de door jou aangerichte schade. Daarom weten we het goed met je gemaakt. Als jij alle seizoenkaarthouders schadeloos stelt voor afgelopen seizoen, uit eigen zak wel te verstaan, dan mag je wat ons betreft nog heel even blijven.

Nog heel eventjes, gap.

 

Bedankt voor het lezen van onze blog, neem ook eens een kijkje in onze webshop

Leave a comment

This website uses cookies to improve your web experience.