Skip links
Femke, meid, je bent laf, incompetent en corrupt

Femke, meid, je bent laf, incompetent en corrupt

Kijken wij een beetje gekleurd naar de wereld? Zeker. Hebben wij zo onze voorkeuren en vooroordelen? Zeker. Stonden wij te juichen toen wij hoorde dat jij, Femke met je aardappel in je keel, onze mooie stad zou gaan leiden? Niet echt. Stonden wij al onze messen te slijpen, wachtend op je eerste misstap? Nee. Van ons verdiend namelijk iedereen een eerlijke kans. Bovendien moest je de legendarische Van der Laan vervangen, dus je zou het al moeilijk zat krijgen. En laten we eerlijk zijn, op die eerste misstap hoefde we ook niet heel lang te wachten.

Je bent namelijk nog geen tien maanden bezig als burgemeester wanneer jij al je eerste gigantische blunder begaat. De stad maakt zich vol goede moed op voor de kraker tegen Juventus. Ajax is aan een weergaloze Champions League reeks bezig en over de hele wereld is er niets dan lof voor de ploeg van Ten Hag die net op spectaculaire wijze Real Madrid uit het tournooi heeft geknikkerd. Heel de stad droomt weg bij het idee om de cup met de grote oren weer eens mee naar Mokum te nemen. Iedereen voelt; het kan. Vol vertrouwen zien we de wedstrijd tegen de Oude Dame tegemoet, alle Ajacieden zijn vastbesloten er een prachtig voetbal feest van te maken. Daar lijkt de vers uit 010 overgekomen politiechef Frank Paauw alleen heel anders over te denken. Zou het een stukje frustratie van een rasechte kakkerlak zijn geweest? We zullen het nooit weten want de gemeente houdt tot op de dag van vandaag angstvallig de kaken stijf op elkaar over de vraag wie op het moment van de Entrada korpschef was in Amsterdam. Vast staat inmiddels wel dat de politie eindelijk zijn kans schoon zag om er eens lekker ongeremd op los te meppen terwijl jij in the Big Apple op kosten van de belastingbetaler een borreltje aan het doen was in een homobar. Een nergens op gebaseerd en slecht gecommuniceerd verbod op vuurwerk en gezicht bedekkende kleding werd aangegrepen om onschuldige Ajacieden op schandalige wijze te mishandelen. Een vooropgezette provocatie van een anonieme politie commissaris. Zelfs kinderen en Ajacieden in een rolstoel waren niet veilig voor de totaal overbodige waterkanonnen die politie gretig inzette. Het was duidelijk in de vaak geroemde driehoek stelde jij geen reet voor en trok de politie zijn eigen plan met rampzalige gevolgen.

 

Verboden wapenbezit

Je eerste doodzonde had zich voltrokken, je gebrek aan gezag had de politie vrij spel gegeven om een voetbalfeest volstrekt onnodig te doen ontaarden in een veldslag. Dat voorspelde niet veel goeds voor de toekomst, je tweede grote fout liet ook niet lang op zich wachten. Nog geen twee maanden later werd je vijftien-jarige zoon gearresteerd vanwege verboden wapenbezit, op jouw verzoek werd dat stilgehouden. Toen het een paar maanden later toch uitlekte reageerde je als een wesp gestoken, terwijl jij het toch echt zelf was die misbruik had gemaakt van je positie als baas van  Amsterdamse politie in je poging om het onder de pet te houden. Het wapenbezit probeer je vervolgens naar Amsterdammers toe te bagatelliseren met zielige zinnetjes als: “Hij wou selfies nemen met z’n vriendjes.” Het wapen bleek van je partner te zijn, die daar geen vergunning voor had, er lag dus al meer dan een jaar een illegaal vuurwapen in je ambtswoning. Een straf waar normaliter 9 maanden op staat, maar papa en zoonlief hoefde slechts een weekje te schoffelen en kregen geen strafblad. Je had overduidelijk je positie misbruikt, maar om je kind te beschermen. En dat is iets wat we op zich kunnen begrijpen. Helaas bleef het niet bij dit incident. Een half jaar later misbruikte je je positie weer, dit keer om een openbare aanbesteding te omzeilen en een kennis via een schimmige constructie meer dan twee ton aan gemeenschapsgeld toe te kennen.

 

Niet iedereen gelijk

Een half jaar later hield COVID19 de wereld in zijn greep. Een pandemie die, als we de pers, de WHO en de politiek Den Haag moesten geloven, ons allemaal ons graf in zou jagen als we ons niet aan de regels zou houden. De onrechtvaardige dood van George Floyd door politiegeweld hield de wereld ook bezig en vele mensen waren al dat politiegeweld en racisme terecht meer dan zat. Over de hele wereld werd geprotesteerd en jij gaf ook in Amsterdam toestemming voor een demonstratie. Een beslissing die de nodige wenkbrauwen deed fronsen, demonstraties tegen het COVID beleid werden immers landelijk verboden, maar dit mocht doorgaan. Met verbazing zagen mensen duizenden mensen op de Dam samen komen waar vervolgens geen één Corona regel in acht werd genomen. De politie die eerst nog gretig met boetes en strafblad notities strooide wanneer mensen op een stoepje een gebakje zaten te eten, deden dit keer in jouw opdracht helemaal niets. Eerst zei je dat je toestemming gaf om dat de zaak je aan het hart ging. Waardoor je eindelijk iets leek toe te geven wat wij al langer vermoedde, namelijk dat jij niet iedereen gelijk behandeld. Maar die woorden nam je snel terug, je was verkeerd begrepen en je stak op nationale televisie een vlammend betoog af over het grote goed op demonstratie waar helemaal geen toestemming voor nodig was. Uitspraken waar we nog vaak aan terugdachten wanneer de romeo’s en waterkanonnen van kakkerlak Paauw weer vreedzame demonstranten onder ME busjes duwde. Omdat jij zogenaamd weer signalen had gehoord dat gewapende groepen op zoek waren naar een confrontatie. Die signalen klopte, dat waren echter die opgefokte in burger gehulde debieltjes van je, niet de mensen die slechts gebruik maakte van het door jou zo geroemde recht op vreedzaam protest. Het was duidelijk, bepaalde rechten gelden in jouw ogen alleen voor gelijkgezinden, familieleden en vrienden en zeker niet voor iedereen.

 

Zwichten voor terreur

Het was toen al geruime tijd meer dan duidelijk; op beslissende momenten heb jij geen gezag, neem je verkeerde beslissingen en laat je eigen belang en voorkeur zwaarder wegen dan die van de Amsterdammers. Het was dan ook niet verbazingwekkend dat wij de laatste tijd helaas moesten constateren dat jij in een moeilijke situaties steevast voor de makkelijke uitweg kiest. Een horecaondernemer wordt bedreigd en zijn zaken geteisterd door aanslagen. Aanpakken die daders zou je zeggen, maar nee jij legt de schuld bij het slachtoffer en sluit de horecazaak in het kader van de openbare veiligheid. In jouw verknipte wereldbeeld bestaat rechtvaardigheid uit het straffen van slachtoffers in plaats van daders. Je beleid is zo laf, debiel en krom dat het op geen enkele manier te verdedigen is. Je straft ondernemers die weigeren te zwichten voor terreur. Dat jij het criminele afpersers extreem makkelijk maakt, (wat doe je als ondernemer liever? 20% van je omzet aan criminelen afstaan of een bom voor de deur en helemaal dicht?) kan blijkbaar niemand jou aan je kortzichtige verstand peuteren. Net als bij je hopeloos ouderwetse idee om in de strijd tegen georganiseerde misdaad buitenlandse toeristen voortaan te weigeren in coffeeshops. Jij lijkt maar niet in te willen zien dat jouw manier van misdaad bestrijden criminelen alleen maar in de hand werkt.

 

Mokum verdiend beter.

Afgelopen mei konden we eindelijk weer een kampioensfeestje zonder Corona maatregelen vieren, maar daar zette jij snel een streep doorheen. Je had de beveiliging niet op orde en koos voor de makkelijkste uitweg. Het feest ging niet door, Amsterdammers moesten voor de zoveelste keer boeten voor jou incompetentie. En nu heb je je zinnen alweer op het volgende voetbalfeestje gezet. Een wedstrijd waar door vele al tijden reikhalzend naar wordt uitgekeken moet jij weer vroegtijdig verneuken. Laat één ding duidelijk zijn wij hebben een schijthekel aan lampies en nog een grotere hekel aan antisemitisme. Maar ook hier kies jij weer voor de makkelijke weg, je straft niet de dader, nee je straft voor het gemak gewoon alle voetballiefhebbers. Afgezien van een paar als Ajacied verkleedde en goed verstopte kakkies, hebben we de kakkies al meer dan veertien jaar niet in de Arena gezien, in Den Haag zijn we ook al meer dan tien jaar niet welkom en nu moeten de lampies er dus aan geloven. Allemaal omdat het jou simpelweg aan de daadkracht ontbreekt om de daders op te pakken en te bestraffen. Ja Femke, jouw lijst van fouten, blunders, leugens en onvervalst nepotisme  is lang. En elke keer als je tegen de lamp loopt zwaai je wild om je heen en is het iedereen z’n schuld behalve die van jou. Elke vorm van zelfreflectie is jouw volstrekt vreemd. Nee meid, wij hoeven jou niet in de afgrond te duwen want kan jij prima zelf. De feiten spreken immers voor zich. Jij bent een waardeloze, incompetente, laffe en corrupte bestuurder die keer op keer faalt.

Mokum verdiend beter!

Leave a comment

This website uses cookies to improve your web experience.