Skip links

Het afscheid van Peter Aerts en Rodney Glunder

Dit is in vele opzichten een bijzondere foto. Maar vanwege het WFL gala dat morgen op de agenda staat krijgt dit plaatje vandaag een extra gouden randje.

De foto is in de jaren ’90 genomen in de legendarische Mejiro Gym op de Lauriersgracht. De school die met charismatische trainers als Jan Plas (RIP), Andre Mannaart, Paul Lamoth en Rogier van der Heijden zo veel wereldberoemde kampioenen heeft voorgebracht.

Links staat Rodney Glunder, die morgen in Almere zijn afscheidswedstrijd vecht. Ten tijden van het nemen van deze foto had Glunder al 6 titels (van de in totaal 16 titels die hij gedurende zijn carrière zou behalen) op zijn naam staan. Naast Glunder zien we de Peter ‘The Lumberjack’ Aerts, de drievoudig K-1 kampioen die morgen ook een afscheidspartij vecht in Almere. Naast hem staat tevens drievoudig K-1 kampioen Remy Bonjasky. Ook deze Amsterdammer is vandaag de dag weer vol op aan het trainen om het binnenkort op te nemen tegen Glory kampioen Rico Verhoeven. Helemaal links staat Rene Rooze die nog steeds actief als trainer bij Bert Kops.

Een mooi rijtje Amsterdamse glorie wat waarschijnlijk morgen voor de allerlaatste keer zal schitteren in de ring.

Leave a comment

This website uses cookies to improve your web experience.