Skip links
Het gore lef van de graaiers van FC Graaijax

HET GORE LEF VAN DE GRAAIERS VAN FC GRAAIJAX

Een groot en wijs Ajacied zei ooit: “Erkenning is voor mij belangrijker dan geld.” Helaas zat de huidige en voormalige RVC en directie van Ajax toen waarschijnlijk zoals wel vaker, niet op te letten.

Maurice Hendriks was waarschijnlijk druk met zijn Zondag matinee, Edwin z’n grote oren stonden misschien even op mute en Suzan Lenderink was waarschijnlijk druk in de weer met het goedkeuren van een zoveelste waardeloze veel te dure transfer. Nee, deze rakkers luisterden niet en lijken het juist precies te hebben omgedraaid. Erkenning daar gaat het hun niet om. Het gaat hun puur en alleen om het geld.

Neem bijvoorbeeld de ooit geroemde keeper en Algemeen directeur Edwin van de Sar. Als Algemeen Directeur stemde hij in met een snelle exit van Overmars. Vervolgens dacht hij het fort wel alleen te kunnen runnen en hield geschikte vervangers als Ward en Kroes vakkundig buiten de deur.  En terwijl na een rampzalig verlopen transferperiode en seizoenstart zelfs de peuters van kinderdagverblijf de Flapoor zagen dat Schreuder z.s.m. vervangen moest worden hield hij hem tijdens de extra winterstop 2022 aan. Als kers op de taart op zijn huzarenstukje zadelde hij ons na anderhalf jaar chaos op met een wereldvreemde Duitse zakkenroller, die volgens hem aan de wieg zou staan van vele successen. Het bleek inderdaad een groot succes.

Edwin zag gelukkig op een helder moment nog net wel in dat het tijd was om op te stappen, maar niet voordat hij als een dief in de nacht nog effe een oprot premie van drie ton en een bonus van twee ton in zijn zak stak. Dat is een half miljoen euro. Ondanks dat zijn handelen de club aan de rand van de afgrond had gebracht vond Edwin een bonus van twee ton toch wel op zijn plaats. De kersverse commissaris Jan van Halst leek geen haar beter want zijn eerste actie als lid van de RvC was zijn eigen salaris opkrikken naar 45K per jaar. Het was gelijk duidelijk; Jantje was hier enkel en alleen voor de centen. Hockey Henkie Maurits maakte zich hard voor de komst van Mislintat en liet hem samen met de RvC en overige directie leden vervolgens zijn gang gaan toen hij als een gokverslaafde overal met miljoenen begon te smijten. Suzanne zette ondertussen onder elke dubieuze en veel te dure transfer vrolijk een krabbel. De supporters eisen terecht hun vertrek, maar deze rakkers vonden dat ze net als Flappie wel een bonus hadden verdiend. Suzanne stopte € 142.500, – in haar handtasje, bij Hockey Henkie bleef er een slordige  € 112.813,- aan de hockeystick kleven. Allemaal goed gekeurd door hun geldgeile vriendjes van de RvC. Over incestueus gesproken. Waren ze dan wellicht een soort serveersters die het moesten hebben van de fooi? Werkten deze arme sloebers op provisiebasis? Nee Edje stond al voor 6 ton op de loonlijst, Suzanne en Maurice voor 4 ton. Het zijn duizelingwekkende bedragen waar de meeste van ons meerdere jaren keihard voor moeten werken. Maar deze weggooiers steken het na een jaar vol wanprestaties lachend in hun zak om vervolgens ook nog een bonus op te eisen.

Bleef het geld dan alleen maar rollen in de Arena? Nee, door het wanbeleid werd de Champions League niet gehaald en moest de broekriem aangetrokken worden, uiteindelijk niet op de kosten van de verantwoordelijken, nee de rekening kregen de supporters indirect gepresenteerd. Er moesten goedkope spelers gehaald worden terwijl dure spelers de deur uit moesten worden gewerkt of worden verkocht. Aan het begin van het seizoen werden de gevolgen van de totale onkunde van deze geldbeluste koekenbakkers al snel duidelijk. De slechtste seizoenstart in 60 jaar, bungelend onderaan op de 16e plaats, 110 miljoen weggegooid aan waardeloze spelers, een coach die er helemaal niks van bakt en supporters die terecht je vertrek eisen.. En toch..

En toch het vieze, vuile, gore lef hebben om een bonus in je zak te steken.

Dan ben je niet alleen totaal ongeschikt voor je functie, je bent ook nog eens vieze, vuile, gore graaier. Maar Ajax is geen Graaijax, dus hopelijk luisteren jullie bij hoge uitzondering een keer wel. Spitsen jullie voor één keer goed de oren als wij zeggen, roepen, als wij in je oor schreeuwen:

OPROTTEN!

Bedankt voor het lezen van ons blog. Neem ook eens een kijkje in onze -> webshop

 

Leave a comment

This website uses cookies to improve your web experience.