Skip links

Valentina; het valse wijf uit het Westland

Er was eens sullig jochie uit het Westland die het allemaal net even niet had. Hij kon niet knikkeren, kon niet voetballen, niet knokken, had geen uitstraling en hoe graag ie ook wou, hij mocht nooit meedoen met de grote, stoere gasten.

Helaas had ie in zijn omgeving ook niemand die hem uitlegde dat als je gewoon lekker jezelf bent je vanzelf gappies krijgt. Dat je niet jezelf anders hoeft voor te doen dan je bent alleen maar om ergens bij te horen. En dus, net als bij een verwaarloosde en gefrustreerde hond die niet goed wordt opgevoed, werd ons sulletje vals. Zijn frustratie leidde er toe dat hij zich steeds meer ging gedragen als een roddelziek wijf. Continue verspreidde hij roddels en leugens over de gasten waar hij zo tegen op keek. Stoken, opjutten. Alles om de hechte vriendengroep waar hij geen deel van uitmaakte tegen elkaar uit te spelen.

JALOEZIE

Op latere leeftijd werd deze weggooier steeds gehaaider in het opstoken van vuurtjes. Hij voelde steeds beter aan waar het onderbuikgevoel zat, hoe hij dat kon voeden. Hij begon zijn immer groeiende jaloezie te projecteren op succesvolle voetballers uit de hoofdstad. Eerst verspreidde hij zijn opjuttende roddels en scheve gedachtenkronkels nog via een nietszeggend krantje achter de Duinen, maar het duurde niet lang of de grootste krant van Nederland (die ruim 70 jaar geleden al van het verspreiden van vergif en leugens, niet geheel toevallig met goedkeuring van de Duitse bezetter, een business model had gemaakt) hem in het vizier kreeg. En toen kon Valentijntje los. De mooiste club van de wereld met al die prachtige spelers, legendes, en verschillende stakeholders en belangen, met die torenhoge ambities en indrukwekkende historie vormde natuurlijk één grote bron van jaloezie en afgunst voor onze sul. Net als vroeger op het schoolplein tussen de kassen, als ie jaloers naar andere kinderen keek die wel lol en vrienden hadden, had ons huichelachtig sulletje ook bij deze club maar één doelstelling; zo veel mogelijk onrust veroorzaken. Daarbij liet hij zich vooral niet afleiden door iets onbelangrijks als de waarheid, en deinsde hij er niet voor terug om mensen doelbewust te beschadigen en op inspiratieloze wijze op de man te spelen. Alles omdat dat armzalige Verraderskrantje maar zoveel mogelijk te kunnen verkopen. Ons slap lullend sulletje had immers geen eer, geen geweten. De beste coach die we in Amsterdam in jaren hadden gezien noemde hij steevast ‘de Tukker’ en zou gek genoeg volgens hem per direct op non-actief gesteld moeten worden. De roddeltantes in Hilversum hadden hem inmiddels ook ontdekt en dus mocht hij ook daar zo nu en dan aanschuiven met z’n gezwets. Zo stelde hij in 2019 op de buis vol overtuiging dat wij niets te zoeken hadden in Madrid. Dat zegt natuurlijk ook weer veel over het Verraderskrantje, dat hun roddelzieke chef voetbal helemaal geen ene reet van voetbal begrijpt.

ONDERBUIK

Het afgelopen seizoen was dramatisch. En je zou zeggen dat het feit dat nu er een Duitser de scepter zwaait in de Arena, een reden zou zijn voor het Verraderskrantje om de vlaggen uit te hangen. Maar niets is minder waar, de man is nog geeneens goed en wel aan z’n klus begonnen of hijgerige Valentijn is er al als de kippen bij om hem bij de enkels af te zagen. Zich hierbij uiteraard niets aantrekkend van iets onzinnigs als de feiten. Nee, op de man, spijkers op laag water, onderbuik en de dikke duim. De formule waar Valentijntje sinds de kleuterklas op teert en altijd op zal blijven teren, omdat ie simpelweg niets ander kan. Alles uit de kast om weer zo veel mogelijk onrust bij de club en zijn supporters te veroorzaken.

Ach ja, we leven nu eenmaal helaas in een land waar mensen dik betaald krijgen om eer- en gewetenloos stelselmatig zo veel mogelijk leeghoofdige onzin en huichelachtige leugens de ruimte in te pompen. Alles voor de omzet. Alles voor de clicks, de likes. Alles voor de kijkcijfers. Er is blijkbaar een markt voor. Dat weet Valentijn als geen ander, maar wij ook. Dus gabbers, steun je club in mooie en slechte tijden en laat dat gezwets van die sukkel voortaan links liggen. Zie je hem ergens met z’n verlepte bek? Zap dan snel weg of scroll door. Negeer hem, zoals alle kinderen dat vroeger op het schoolplein ook al deden.

Bedankt voor het lezen van ons blog. Neem ook eens een kijkje in onze webshop

Leave a comment

This website uses cookies to improve your web experience.