Skip links

Waarom deze overwinning 3 XXX zo lekker was

Na een roerige transferperiode was het afgelopen woensdag tijd voor de aftrap van een nieuw Europees seizoen. Het was al vrij snel duidelijk, dit ging een heerlijk avondje worden.

De afgelopen transferperiode verliep op z’n zachts gezegd roerig. Nadat Overmars, de man met de visie, op een nogal lullige manier was vertrokken was het nu de beurt aan Huntelaar en Hamstra om te bewijzen of zij de aangewezen kandidaten zijn voor de klus. De lange arm van Erik bleef vanuit Engeland aan Anthony trekken en uiteindelijk ging Ajax door de knieën. De club kon een recordbedrag op de bankrekening bijschrijven maar de werkweigering van de Braziliaan leek anderen ook op ideeën te hebben gebracht. Gelukkig hield de club voet bij stuk, een wijs besluit bleek maar weer eens uit scorebord van woensdagavond . Helaas wist de club bij verschillende aankopen de gelederen echter niet te sluiten. Het kersverse duo H&H werd meerdere malen publiekelijk teruggefloten door het RvC een gênante en Ajax onwaardige vertoning. Kortom een roerige periode. Velen van ons stonden dan ook te popelen om alles achter ons te laten en te beginnen aan nieuwe poging om Europa weer op zijn vesten te doen schudden.

Kakkie

De eerste tegenstander was voor vele geen onbekende, en de kakkie bij hun op de bank ook niet. We kenden Gio als trainer natuurlijk van zijn dubieuze Champions League record.  Met hem op de bank waren de kakkies in 2017 de eerste Nederlandse club die in het Europese miljoenenbal na vijf wedstrijden in de groepsfase nog steeds puntloos waren. Nog slechter dan het verdwaalde Willem II uit ’99. Maar goed dat zijn dan ook kakkies. Met Rangers, de huidige nummer twee van Schotland, leek Gio zich herpakt te hebben. Vorig jaar haalde de Schotten nog de finale van de Europa League. Pas na penalty’s kon de Duitse tegenstander zich de winnaar noemen. En dit jaar plaatste de club zich ten koste van de lampies voor de Champions League. Kortom de wedstrijd leek de perfecte vuurdoop voor Schreuder en zijn mannen.

Scheel getikt

Al vrij snel bleek echter dat dit zooitje Schots ongeregeld er helemaal geen klote van kon. Ze wisten zich totaal geen raad met de vroege druk van Ajax werden helemaal scheel getikt. Uiteindelijk kwamen ze goed weg met slechts een 4-0 nederlaag. Het was heerlijk om Ajax ook op Europees niveau op stoom te zien komen. We waren blij dat Ajax het vertrek onze Mexicaan had weten tegen te houden en dat betaalde zich na zeventien minuten al uit. Kudus blonk uit in zijn nieuwe rol als spits en gaf met een wereldgoal een mooi visitekaartje af, het was ook fijn om te zien dat Bergwijn ook in Europees verband weer trefzeker was.

Waren dit nou die gasten waar die lampies niet van konden winnen?

Menigeen krabde zich in de Johan Cruijff Arena wel even achter de oren, dus die lampies hadden de wedstrijd tegen Volendam uitgesteld om zich op te maken voor het duel tegen deze gasten? En konden niet winnen? Je kon eigenlijk niet anders dan in lachen uitbarsten. En zo smaakte de overwinning drie keer zo goed:

1. Ajax in prima vorm voor een nieuw Europees avontuur.

2. Die kakkerlak van een Gio naar z’n moer gestuurd.

3. Die schlemielige boertjes effe met hun neus op de feiten gedrukt.

Wat een heerlijke avond.

 

Leuk stukkie heh, gap? Neem ook eens een kijkje in onze webshop

Leave a comment

This website uses cookies to improve your web experience.