Skip links

Wij zijn wel boos, gap

Na twee dagen strijden bij ons woede, verwarring en verdriet nog steeds om de eerste plaats. De verwarring werd gisteren echter nog wat groter toen een bekende intellectuele Ajax watcher ons aan de hand van een hoop cijfers vertelde dat er eigenlijk helemaal niets aan de hand was. Sterker nog hij vertelde ons dat de Ajacieden die boos waren, eigenlijk ontzettend dom waren.

Nu zijn de resultaten dit seizoen zijn inderdaad bijzonder goed, vooral op Europees niveau. Echter wat wij als schijnbaar domme Ajacieden verwachten van Ajax is dat, ongeacht welke behaalde resultaten dan ook, Ajax twee keer per seizoen met het mes tussen de tanden het veld op stapt. Met niks minder dan een ‘over mijn lijk’ instelling. En ja, dan nog kan je soms verliezen, maar als wij zien, als wij voelen dat je alles hebt gegeven, dat je er alles aan hebt gedaan op elk denkbaar niveau, dan zijn wij alsnog trots. Als je je echter naar de slachtbank hebt laten leiden, als je je tot op het bot hebt laten vernederen in een historische nederlaag. Ja dan zijn wij inderdaad boos. En wat ons betreft zal elke echte Amsterdammer en elke echte Ajacied dat moeten zijn. Misschien zou deze intellectuele Ajax watcher eens uit pure journalistieke interesse aan Magallán moeten vragen wat er gebeurt als River Plate aartsrivaal Boca effe een pak rammel van 6-2 geeft tijdens El Superclassico. Wij kunnen je uit ervaring uit eerste hand namelijk verzekeren dat de selectie dan een paar weken kan gaan onderduiken. Voetbal gaat wat ons betreft in de eerste plaats om emotie, passie en beleving en niet om big data. En als jij dat niet begrijpt ben jij misschien wel de domste in de Arena.

Analyse

Zo nu we dat hebben gehad dan nog tot slot ons amateuristische, doch heldere analyse van het debacle van afgelopen zondag. We zeggen amateuristisch omdat wij ons terdege beseffen dat de beste stuurlui uiteraard aan wal staan, ook in Mokum, en dat als wij écht verstand hadden van voetbal we wel in de dug out zouden zitten. Wat ons betreft begint de ellende echter al in de winterstop, waarom ga je naar Florida? Wilden jullie allemaal per se naar Disneyland ofzo? Doe effe normaal.
Dan de verkoop van Wöber, je 5e verdediger, waarom? Je zou kunnen zeggen dat dit gewoon een hele domme move was, maar laten we het voor nu effe houden op ‘niet handig’. Dan Nous, die was volgens ons gewoon geblesseerd maar speelt toch een hele wedstrijd? We denken dat we in dit geval het er allemaal roerend over eens kunnen zijn dat die bagger slecht was. Dan de omschakeling van Frenkie, om te janken. We gunnen je je transfer naar Barca, echt, maar op deze manier ga je het niet redden, gap. En dan die wissel, van de Beek eruit? Serieus? Ten Hag, wat de fok heb je gerookt, gap?
En dan Sinkgraven er in? Dat moet echt een heel stevig wietje zijn geweest, rakker. En dan onze blonde vriend Kasper….wat is er met jou gebeurd, gappie? Wat ons betreft kan Ajax deze verschrikkelijke schande alleen wegpoetsen door kampioen te worden…maar dat heb je dus ook niet meer in eigen hand…Dus ja wij zijn boos.

Leave a comment

This website uses cookies to improve your web experience.