Skip links

GEEN GELUL, BEGIN 2021 ALLES WEER OPEN!

Al sinds mensenheugenis wordt de mensheid geteisterd door ongeneselijke en dodelijke ziektes en aandoeningen. Ziektes die, als je naar de aantallen kijkt, vele male dodelijker zijn dan Covid-19. Echter nog nooit werden er zulke draconische maatregelen genomen als nu. Sterker nog verschillende kabinetten leken er door de jaren heen een onderlinge prestigestrijd van te hebben gemaakt wie er het meest kon bezuinigen op de gezondheidszorg. Zelfs nu er binnenkort op grote schaal meerdere werkzame vaccins beschikbaar zullen zijn lijken de beleidsmakers geenszins van plan om werk te maken van een terugkeer naar het oude normaal. Wat is er aan de hand?

Rond 1850 werd de wereld voor het eerst geconfronteerd met neoplasma maligum, oftewel kanker. Een ziekte waarbij cellen zich onbeheerst vermenigvuldigen en schade aanrichten in omliggend weefsel. Een ziekteverschijnsel dat in Nederland jaarlijks rond de 45.000 dodelijke slachtoffers eist. Omstreeks 1950 werd onomstotelijk bewezen dat o.a. roken kanker veroorzaakt. In de 20ste eeuw werden daar oorzaken als onbeschermd zonnen, slechte voeding, een ongezonde levensstijl en luchtvervuiling aan toegevoegd.

De Nederlandse overheid nam dan ook geen halve maatregelen, de grondwet werd gewijzigd zodat alle snackbars, fastfood restaurants, kroegen en snelwegen konden worden gesloten. CO2 uitstotende vliegtuigen bleven voortaan de grond. Roken en zonnen werd verboden, de kranten en alle nieuwsbulletins begonnen steevast met de laatste ontwikkelingen rondom kanker, elke avond waren de tafels van de talkshows steevast gevuld met kanker experts om ons te waarschuwen voor het onheil dat over ons heen was neergedaald. Om de twee weken kwam er een persconferentie met de minister-president waar extra maatregelen werden afgekondigd. Geen middel werd onbenut gelaten om deze verschrikkelijke ziekte de kop in te drukken. Nederlanders die niet driemaal per week sportte, niet elke dag verste groente aten, wekelijks meer dan drie biertjes dronken of stiekem toch een sigaretje opstaken werden door de ministerraad bestempeld als aso’s. Zij waren het immers die gezondheidszorg onnodig overbelastte. Alle maatregelen zouden blijven gelden tot er een 100% werkend medicijn zou zijn tegen alle vormen van kanker.

Oh nee…. dit gebeurde niet. Integendeel het kabinet loopt al jaren aan het lijntje van de tabaksindustrie en blijft willens en wetens verkeerde onderzoeksmethoden gebruiken bij het meten van de schadelijkheid van sigaretten. Datzelfde kabinet hield een suiker taks en het goedkoper aanbieden van gezonde voeding in supermarkten tegen en doet letterlijk geen reet om luchtvervuiling écht tegen te gaan. Dure maar efficiënte kanker medicijnen zitten niet in het basispakket of zijn te duur voor ziekenhuizen die door het kabinet gedwongen worden om de medicijnen te betalen uit hun eigen budget. Oftewel iedereen kan wat betreft het kabinet lekker de kanker te krijgen.

2 miljard aan bezuiniging

In 2018 werd Nederland getroffen door een griepgolf er vielen 9444 dodelijke slachtoffers, voornamelijk ouderen. Een schrikbarend hoog getal wat ook een groot effect had op de gezondheidszorg, de reguliere zorg kwam zwaar onder druk te staan en de IC’s liepen landelijk vol met ouderen die een ernstige griepbesmetting hadden opgelopen. Het kabinet nam dan ook geen halve maatregelen, de grondwet werd gewijzigd zodat iedereen wettelijk verplicht kon worden om een mondkapje te dragen en anderhalve meter afstand te houden. Horeca werd gesloten en evenementen werden afgelast. De kranten en alle nieuwsbulletins begonnen steevast met de laatste ontwikkelingen rondom de griepepidemie, de tafels van de talkshows waren elke avond gevuld met influenza experts die ons waarschuwen voor het onheil dat over ons heen was neergedaald. Om de twee weken kwam er een persconferentie met de minister-president waar extra maatregelen werden afgekondigd. Geen middel werd onbenut gelaten om deze verschrikkelijke griepgolf de kop in te drukken. Nederlanders die geen anderhalf meter afstand hielden of geen mondkapje droegen werden door de ministerraad bestempeld als aso’s. Zij waren het immers die gezondheidszorg onnodig overbelastte. Alle maatregelen zouden blijven gelden tot er een 100% werkend vaccin tegen elke vorm van griep was.

Oh nee…. dit gebeurde niet. Integendeel Rutte, die in 2011 en 2016 al was gewaarschuwd voor de beperkte zorg capaciteit die problematisch zou worden tijdens een pandemie, drukte er nog geen jaar later samen met zijn kompanen uit de coalitie een bezuiniging op de zorg van 2 miljard doorheen. Een bezuiniging waarvan die wist dat die vooral kwetsbare ouderen zou treffen.

Onheilsprofeten

En toen was daar Covid-19 en opeens waren al die paardenmiddelen die nog nooit waren ingezet om ziektes te bestrijden allemaal geoorloofd. Alles en iedereen moest wijken voor het beschermen van de ouderen en de gezondheidszorg. Zo terugkijkend op het eerste gezicht best vreemd dat Rutte, na jaren lang van bezuinigen, opeens wel om de gezondheidszorg en de zwakkeren leek te geven. Bijzonder vreemd dat hij bovendien bereid bleek om er zelfs een onwaarschijnlijk hoge prijs voor te betalen. Maar Mark, we moeten toegeven, tot op enige hoogte we begrijpen je nog wel enigszins. In maart werden we immers geconfronteerd met een onbekend virus en als we de berichten uit Italië mochten geloven dan ging je het ene moment nog nietsvermoedend naar de supermarkt en een week later lag je aan de beademing te vechten voor je leven. Het leek slechts een kwestie van tijd voordat de lijken zich in Nederland zouden opstapelen. De angst regeerde, je raakte in paniek en na ze eerst jarenlang keihard genegeerd te hebben keek je nu smekend naar het RIVM. Je ging vrij snel op je rug liggen en gaf hun de sleutels van het Torentje. De Nederlandse virologen slaakten een zucht van verlichting; na jarenlang van schreeuwen in de woestijn werd er eindelijk naar ze geluisterd. Hier hadden ze immers al die tijd tevergeefs voor gewaarschuwd. Dat ze vervolgens indirect ook het land mochten gaan besturen was helemaal een prachtige bonus. En dus schoven ze overal aan om als ware onheilsprofeten te vertellen wat ons allemaal te wachten stond als we niet per direct naar ze zouden luisteren. Het ene artikel en interview nog enger dan de ander. Het werkte; de angst, maar ook de saamhorigheid, overheerste en iedereen was bereid om zijn steentje bij te dragen.

Gevaarlijk opportunisme

Maar de aanvankelijke paniek onder de politici sloeg vrij snel om in een gevaarlijke vorm van opportunisme. Stilletjes werd er geprobeerd om de parlementaire democratie buitenspel zetten, toen dat niet lukte werd er alsnog een afgezwakte vorm van de spoedwet doorheen gedrukt. De pers was intussen veel te druk met hijgerig het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen te melden en liet het allemaal achteloos gebeuren. Maar ook de virologen leken opeens een dubbele agenda te hebben, de maatregelen konden allemaal niet streng genoeg en het oude normaal dat moesten we maar helemaal vergeten. De virologen leken geenszins van plan hun vers vergaarde invloed op te gaan geven en bleven ons maar bestoken met nieuw naderend onheil. De gemiddelde Nederlander is inmiddels volledig geïndoctrineerd en lijkt zich te hebben neergelegd bij een wereld vol mondkapjes en zonder knuffels. Maar wat een hoop mensen lijken te vergeten is dat er sinds maart een hoop is veranderd: de mortality rate van Covid-19 is helemaal niet zo alarmerend als aanvankelijk werd gedacht en er is bovendien op zeer korte termijn een vaccin. In januari zijn er al genoeg vaccins voor de risicogroepen. We kunnen hun dus beschermen. En dat is precies waar het al die tijd om heeft gedraaid.

Dus geen gelul, sodemieter op met je enge fantasieën over corona paspoorten en vaccinati-eisen en gooi alles open zodra je de zwakkeren op vrijwillige basis kan vaccineren. Laat ons naar Ajax en festivals gaan en laat ons zuipen in de kroeg en elkaar omhelzen wanneer we daar zin in hebben, want jullie bullshit vlieger dat jullie zwakkeren willen beschermen gaat niet langer meer op. Het vaccin beschermt hun en zo niet dan is dat hun eigen keuze, net zoals het mensen hun eigen keuze is om een sigaret op te steken. Bovendien heeft jullie beleid al meer dan eens bewezen dat jullie geen ene moer geven om kwetsbare ouderen of om de gezondheidszorg en zijn zorgmedewerkers. Dus wees eerlijk en hou op met die façade, geef niet langer toe aan die geilheid om meer macht, onderdrukking en regelgeving en hou op met dit land te slopen. Hetzelfde geldt voor het OMT en alle andere experts die telkens weer over elkaar hun buitelen met naderend onheil om maar relevant te blijven. Het is klaar, schluss, over, uit.

Als de sodemieter terug naar het oude normaal.

Leave a comment

This website uses cookies to improve your web experience.